Wat u moet weten over zwemkleding

Een bepaalde activiteit, zoals paardrijden, skiën, wandelen, duiken, zwemmen, bergbeklimmen of sporten, zal bepalen wat u moet dragen. Voor zwemmen zal de best beschikbare zwemkleding uit één of twee stukken bestaan.

De meeste bovenstukken zijn ontworpen voor verschillende sporten. Als u zwemmer bent en klimt op kledingstukken van goede kwaliteit die tot op zekere hoogte gedragen kunnen worden, zult u een kledingstuk dragen met meer dan één soort functionaliteit zoals een bikini. Veel kledingstukken zijn ontworpen met specifieke doeleinden in gedachten. Als u aan een groepsactiviteit deelneemt, is uw belangrijkste zorg misschien wel om warm te blijven, en zult u dus een kledingstuk willen dat u ook warm kan houden.

Als je primaire activiteit bij de bergbeklimmers of het experiment is om gewoon wat sportklittenband jeans, dan zul je op zoek naar een kledingstuk dat een beetje meer beweging in een bepaalde situatie mogelijk maakt.

Sommige kledingstukken die bedoeld zijn voor extreem koude omstandigheden kunnen de drager erg warm maken. Wat in het assortiment nodig is, zal nauwsluitend zijn, misschien het hele lichaam bedekkend, met veel isolatie. Let op of het kledingstuk van het type dunne “stof” is; moderne “super”-kledingstukken zijn meestal van veel dunnere “stof” gemaakt en zijn aanzienlijk warmer dan vroegere kledingstukken. Het guillocheer- of sterpatroon komt vaak voor in sommige moderne kledingstukken; dit kan een term zijn die wordt gebruikt voor een relatief recente ontwikkeling in de kledingconstructie. Deze kledingstukken worden ook wel “throws” genoemd (naar het “guilloche”-merk van de gauchos).

De meeste kledingstukkenveilingen omvatten de onderstaande hoofdcategorieën. De categorieën zijn:

Een ‘wit’ kledingstuk is een kledingstuk dat verpakt is om te worden gedragen als een dress shirt of top. De meeste topjes kunnen zonder onderkleding worden gedragen.

Een “100% zijde” kledingstuk, zoals geïdentificeerd door de Vera Bradley firma, omvat 100% onvervalste zijde stof (voor meer scholing hierover bezoek de “BT”, of katoen twill, die bijna net zo dun is als “100% zijde”). Sommige kledingstukken zijn ook vervaardigd van een materiaal dat bekend staat als “catarium” — een dikke, viscose-achtige substantie (zeer vergelijkbaar met een zool van een autoband).

“Bonded” of “reeling” goederen, zoals oude dekens of vintage tafel- of quilthoezen, worden verondersteld gemaakt te zijn van een dik “co plank” materiaal — dat wil zeggen, een taai materiaal dat het hoofd zal verankeren. Het bedrijf heeft de halsuitsnijding en het armsgat op een paar van de dekbedovertrekken opnieuw ontworpen (wat een geheel nieuw, fris uiterlijk oplevert) om de details die deze producten zo aantrekkelijk maken, merkbaar te laten uitkomen.

“Casing” of “gegraveerde” goederen kunnen iets minder duur zijn dan hun gelijkbenoemde tegenhangers. Een paar kooipatronen worden aangeboden op sommige productlijnen.

Een “Polyester” kledingstuk kan wat polyester bevatten dat op het ontwerp is aangebracht, waardoor één zuivere, strakke afwerking ontstaat. De hoogwaardige piqué-katoen waarmee deze kledingstukken zijn gevoerd, is iets wat u zeer goed in de gaten wilt houden.

Bij een “Raglan”-overhemd worden de mouwen ingekort tot manchetlengte, eventueel tot net onder de elleboog, en vervolgens weer tot de volledige lengte teruggebracht om af te werken. Dit is een sportieve, afgewerkte look, echter niet de meest modieuze, maar kan worden gepersonaliseerd door de manier waarop u de mouwen draagt of afneemt.

Dus wat voor wandelstok u ook koopt, als u rekening houdt met het weer (met mogelijke extremen van vriezend of verzengend weer voor de boeg) zal dat Dinair een verschil maken voor uw gezondheid, en ook voor een modieuze look die u misschien wilt.

Navigation