Waarom mannen kleren dragen

Kijk goed naar een willekeurige universiteitscampus en je zult waarschijnlijk veel mannen zien die elke dag urenlang in de sportschool doorbrengen, wat ongeveer hetzelfde wordt genoemd als de gymmiatrische afdeling voor vrouwen. Ja, we zijn een generatie aan het worden die haar producten boven haarzelf stelt. Hierop mag echter geenszins worden neergekeken. Het is juist een teken van een veranderende samenleving. Hoe open en eerlijk mensen ook kunnen zijn over hun keuzes, zijn nieuwe mantra voor de toekomst moet zijn dat als je er niet goed uitziet en je van binnen niet goed voelt, je minder kans maakt om iets belangrijks in het leven te bereiken.

Als gevolg van deze verschuiving in de koopkracht van de consument naar kleding en accessoires die worden ontworpen, gedragen en op de markt gebracht voor kinderen in plaats van voor volwassenen, worden mannenkleding en -accessoires steeds unieker. Het is nu wat we noemen een ultra-moderne markt. En nergens is dit duidelijker dan in de wereld van de herenmode die doorspekt is met trendy kinderkleding.

In een wereld waarin de meesten van ons lange dagen maken en vaak hetzelfde soort werk doen als in kledingstukken die voornamelijk voor de kinderjaren van kinderen zijn gemaakt, is het belangrijk onszelf eraan te herinneren dat we soms heel moeilijke keuzes moeten maken en ervoor moeten kiezen geld uit te geven aan praktische en duurzame kleding voor mannen en vrouwen die ontworpen is om lang mee te gaan. Onze kinderen zullen opgroeien met een gewicht dat men moeilijk zou kunnen bevatten als we elk jaar dezelfde soort streetwear kleding zouden kopen en bouwen. Dit is duidelijk een zeer praktische en op waarde gerichte keuze die wij moeten maken.

En laten we niet vergeten dat onze kleding zelf zal fungeren als billboards waar iedereen aan voorbij kan lopen met een idee van wie we zijn. De kleding die we kiezen om onszelf aan te trekken, wordt vaak onderbelicht door de maatschappij waarin we leven. Het zijn zeer krachtige middelen die wij, als volwassenen, tot onze beschikking hebben om onze representaties in de buitenwereld vorm te geven. Het kiezen van de juiste kleding, en de houding die daarbij hoort, is een zeer krachtige manier om onze toekomst vorm te geven.

Betekent dit nu dat ik mijn houding en levenswijze ga veranderen om iemand anders aan te moedigen hetzelfde te doen? Helaas niet. In plaats daarvan geef ik gewoon de feiten over de huidige staat van de herenmode, waaruit u uw eigen conclusies kunt trekken. In essentie komt dit neer op de mensen van de ontwerpers en de labels, waaruit u de beste kleding kunt kiezen om voor uzelf te kopen. In het artikel worden alle nieuwste buzz-eeds uitgelegd, maar op een zeer begrijpelijke en laagdrempelige manier.

Voordat ik de punten uiteenzet, wil ik echter vragen: waarom dragen mannen kleren? Wel, dit kan op twee tegenstrijdige manieren worden beantwoord. Zoals eerder gezegd, vormen vrouwen grotendeels de grootste bevolkingsgroep als het gaat om het dragen van kleding, maar ook mannen dragen (tot op zekere hoogte) kleding om een aantal redenen. Vaak, en misschien wel om verschillende redenen, dragen mannen kleding om indruk te maken, en meestal is het zo dat een snelle blik in een winkeltas kan vertellen dat er heel wat merkkleding tussen zit! Natuurlijk, zoals ik al eerder zei, heeft het ook een praktisch doel, namelijk je huid beschermen tegen de weersomstandigheden.

Zoals je ziet zijn er veel verschillende redenen waarom mannen kleren dragen, maar dit zijn de meest voorkomende. De op een na populairste reden werd onlangs gedeeld door Lynn Margulis, de senior directeur van Men’s breadth, in een interview met Anna Wintour van Vogue. Zij zei dat mannen kleren dragen “omdat ze praktisch zijn”. Toen ze werd ondervraagd over de redenen, antwoordde ze: “Zoals in de middelbare leeftijd als ze moeten sporten, omdat het een Terrance make-up [dat is een soort rekbaar nylon materiaal, meestal in avulsion of negatieve kleur] en ze moeten in staat zijn om het allemaal bij elkaar te houden. Het is hetzelfde.”

Dit is een zeer definitief bewijs dat het dragen van kleding een noodzaak is in het leven van de mannen in onze wereld. Het is geen bijzonder baanbrekende openbaring, maar het is niettemin waar.

Tenslotte, na een ruwe en taaie verkenning van het geheel van redenen waarom mannen kleren dragen, kunnen we inderdaad concluderen dat ze gedragen worden in ons belang, en niet alleen om ons er beter uit te laten zien, of mooier te maken.

Navigation