Je moe voelen

Jonge Man In Nachtkleding Die Lijden Aan Hoofdpijn In De Ochtend
Misschien heb je gemerkt dat je een heleboel dingen in je leven niet leuk vindt. U hebt misschien het gevoel gehad dat er dingen zijn die goed of fout zijn, gepast of niet volgens de regels. Misschien hebt u (emotioneel of lichamelijk) woede, verdriet, verwarring, of andere sterke emoties gevoeld die u niet kunt verklaren. Als u (terwijl u in een ongelukkige stemming bent) hebt gezegd dat u nergens heen kunt zonder aan iets negatiefs te denken dat u voelt, dan hebt u een gevoeligheid voor kritiek ontwikkeld. Je stemming vertelt je dat je gekozen hebt om een persoon te zijn die niet houdt van de dingen die je hebt.
Je hebt veel spanningen in je leven. Je baan is waarschijnlijk erg veeleisend, en je moet waarschijnlijk erg hard werken om het vol te houden. Misschien ben je niet meer tevreden met hoe de dingen zijn. Dan bent u misschien ook uw gevoel kwijt over wie u bent. Zou het kunnen dat u uw hart kwijt bent? Je hebt zo lang een last met je meegedragen dat je bijna je leven hebt weggegooid. Je vergeet vaak wie je bent, en hoe je bent. Je vergeet vaak dat er vreugdes in je leven zijn. Sommige daarvan verrassen zelfs jou.
Wanneer u zich ‘s morgens te moe voelt om uit bed te komen, bent u eigenlijk helemaal niet moe. U bent zeer wilskrachtig, en u bent het zelf die de moeite neemt om uit bed te komen. Als je ‘s avonds te veel suiker of koolhydraten hebt gegeten, of te veel hebt geslapen, val je snel in slaap. Te weinig slaap maakt je moe, en te veel suiker maakt je humeurig en depressief. Dit zijn continue problemen voor je dagelijkse routine. Ook een tekort aan water zal je moe en depressief maken. Uitdroging kan hoofdpijn en depressie veroorzaken.
Er is een Chinees gezegde: “Standvastigheid is de weg naar de overwinning”. In de volste momenten van ons leven, is het waar dat we ons niet moe voelen. Te midden van grote perioden van wanhoop voelen wij toch het verlangen om verder te gaan, te leven en nuttig te zijn. De Chinezen hebben het gevoel dat alle kleine dingen in het leven tellen. De armen hebben soms het gevoel dat de rijken deze zegeningen hebben om hen te verwennen
Als je je het grootste deel van de dag moe voelt, heb je misschien niet nagedacht over wat je aan het doen bent. Misschien heb je je niet genoeg ingespannen. Zelfs de armen in hun armoede zijn meestal energiek. In de rijke wereld zijn wij over het algemeen moe omdat wij zoveel verwachtingen hebben waaraan wij moeten voldoen en omdat wij altijd onderweg zijn, maar de armen zijn moe omdat zij geen idee hebben waar het in het leven om gaat. Zij denken dat om rijk te zijn, het nodig is alles te hebben. De rijken kunnen maaltijden bijwonen, maar de armen moeten hard werken.
Hier is het probleem. Overdag, als je werkt, kun je je moe voelen. s Nachts, terwijl je slaapt, kun je je moe voelen – of je kunt het tegenovergestelde voelen. In plaats van te denken, “Ik ben moe,” denkt u misschien, “Ik ben erg moe.” Je hebt het verkeerde idee van vermoeidheid.
Het is niet nodig om volledig vermoeid te zijn om vermoeid te zijn. Volledig vermoeid zijn is niet nodig om verminderd te zijn – zie kader nummer 2. Mijn voorbeeld was gewoon om het verschil te illustreren tussen het gevoel van vermoeidheid en het begrip dat men vermoeid is.
Sommige mensen zijn snel moe. Als u veel belangrijke dingen te doen hebt op een dag, kunt u moe zijn. Hier zijn enkele typische taken: lezen, schrijven, ref bezoeken, baden, koken, de telefoon beantwoorden, en de was doen. Een andere categorie van vermoeidheid is afwezigheid. Hier zijn enkele typische taken: de rekken schoonmaken, geld tellen, een cheque uitschrijven, een beslissing nemen – alles terwijl u denkt aan het belangrijke werk van de dag.
waarom vermoeidheid anders is dan moeheid
Kort gezegd is vermoeidheid te vergelijken met vermoeidheid door overmatige inspanning. Vermoeidheid is een normaal deel van de dag, als gevolg van 4 gebieden:
o overmatige lichamelijke inspanning die leidt tot uitdroging of overmatig zweteno geestelijke arbeid die vooral mentale besluitvorming impliceerto gebrek aan rustgevende slaapso verhoogde behoefte aan slaap en rustso het verlies vanOp het eerste gezicht lijkt vermoeidheid op een normale dagelijkse ervaring. Bij nadere observatie zal men echter vaststellen dat: o de waakzaamheid duidelijk buitensporig is; o sociale activiteiten niet mogelijk zijn; o opstandigheid door het overdreven verleggen van grenzen; o opzettelijke verdoving; o werk niet aan anderen overdragen.
Gezien het bovenstaande zal men zich realiseren dat vermoeidheid geen normaal onderdeel van het leven is en tot andere problemen kan leiden.

Navigation