Een uitgebreide gids voor laserontharing in Breda

Laser ontharen Breda

Laserontharing of laserepilatie, zoals het ook wordt genoemd, is een methode om haar te verwijderen op plaatsen waar het niet groeit. Dit maakt laserontharing ideaal voor delen van uw lichaam die moeilijk bereikbaar zijn en waar onderhoud nodig is, zoals onder de armen, op de benen en op plaatsen zoals de bikinilijn en het gezicht. Er zijn vele verschillende types van laser beschikbaar om ongewenst haar te verwijderen maar de meeste gebruiken licht om pigment in het haarfollikel te richten. De gebruikte golflengten variëren van blauwgroen tot rood, afhankelijk van welke u kiest. Hoe lager de golflengte, hoe donkerder en intenser de lichtstraal zal zijn. Rode lasers blijken ook beter te werken dan groene, omdat ze worden geabsorbeerd door melanine in donkere huidtypes.  U kunt hier informatie vinden over laserontharing in een van onze klinieken: Laser ontharen Breda. Bij Skinlylaser begrijpen we hoe gevoelig dit onderwerp kan liggen, dus we hebben dit artikel geschreven met uw behoeften in gedachten. Het kan in het begin overweldigend aanvoelen, maar we beloven dat het gemakkelijker wordt als je het eenmaal hebt doorgelezen en begrijpt wat je moet doen voor je afspraak.

Wat is laser ontharing?

Laser ontharing is een techniek voor het verwijderen van haar. Het meetapparaat van een laser verwijdert het weefsel van de haargroeifoliek. Dit kan alleen in plaatsen waar geen haargroeifoliek zich bevindt, zoals op de rug, benen en gezicht. Laser ontharing is geen verwijderen van haar, maar het verwijderen van de haargroeifoliek in de haartjes.

Laser ontharing heeft een naam die u misschien afschrikt, maar het is een effectieve behandeling voor ongewenst haar. Bij gebruik op het gezicht of lichaam breken lasers de haarzakjes af zodat ze niet meer terug kunnen groeien. Hoewel het vaak permanent is, is het een van de enige niet-chirurgische behandelingen die haar op verschillende plaatsen van het lichaam kan verwijderen.

Soorten laser ontharing

Veel voorkomende laser ontharingsbehandelingen zijn:

  • Laser ontharing in het gezicht: Er wordt rekening gehouden met het huidtype en andere factoren om het haar in het gezicht nauwkeurig te verwijderen.
  • Laserontharing op het lichaam: Dit wordt meestal toegepast op het gezicht en de armen, maar kan ook op andere delen van het lichaam worden toegepast.
  • Laser ontharing op het genitale gebied: Dit wordt gebruikt om zich te ontdoen van haar in het genitale gebied, waaronder de vagina en de penis.

Wie kan baat hebben bij laserontharing?

Degenen die baat kunnen hebben bij laserontharing zijn onder andere iedereen die haar wil verwijderen uit de bovengenoemde gebieden, zoals mensen die een relatie hebben maar het harsen willen vermijden, mensen die zich willen ontdoen van verdwaalde of ingegroeide haren, en mensen die tatoeages of kankerlittekens willen verwijderen. Laserontharing is ook een belangrijk hulpmiddel voor mensen met alopecia, waarbij het lichaam achterblijft met kleine, verspreide plekken van het haarverlies.

Laser ontharing kan een geweldige manier om haar te verwijderen voor iemand die te verlegen is om te harsen. Laserontharing is ook nuttig voor mensen met een gevoelige huid of die zich zorgen maken over harsen, zoals huidinfecties of ingegroeide haren.

 

Navigation