Nuver Lezingen

Gezondheidswinkel Nuver organiseert regelmatig lezingen over interessante thema’s op het snijvlak van gezondheid en de rol van gezonde voeding daarbij. Van de lezingen maken wij een verslag voor de aanwezigen. Deze verslagen vindt u hier terug.

 

Meer gezondheid met minder medicijnen (april 2017)

Lezing en paneldiscussie. Tijdens de lezing geven wij u o.a. op basis van de ervaringen van verschillende klanten bij de gezondheidswinkel handvatten om uw medicijnen te minderen en geven we tips om op een andere manier uw gezondheid te verbeteren.
Samenvatting lezing.

Van Aarde tot Waarde (oktober 2016)

Lezing door Ale Havenga, biologisch akkerbouwer, over het begin van de voedselketen: de aarde. Samenvatting Ale
Lezing door Ellen Kloosterman, enthousiast klant van Nuver en Albert Heijn over biologisch eten met een beperkt budget. Samenvatting Ellen

Gezond gewicht door suikervrij (april 2016)

Lezing Carola van Bemmelen, initiatiefneemster van de SugarChallenge en orthomoleculair voedingscoach en hormoonfactortrainer.
Samenvatting lezing
Recepten proeverij

Stress en voeding (nov 2015)

Lezing van Ineke Haisma, orthomoleculair therapeute van praktijk Meo Auxilio, over het thema Stress en Voeding. Deze ging vooraf door een inleiding door Jos Timmer over Wat is stress? De samenvattingen van beide lezingen kunt u hier nog eens teruglezen.
Samenvatting Wat is stress?
Samenvatting Stress en voeding.

Kinderen en voeding (maart 2015)

Lezing van Mireille Wijchers, natuurdietist van praktijk Voedgoed over het thema Kinderen en Voeding. De samenvatting van de lezing kunt u hier nog eens teruglezen: Samenvatting lezing kinderen en voeding

Water en brood (nov 2014)

Lezing van Mireille Wijchers, natuurdietist van praktijk Voedgoed over het thema Water en Brood. De samenvatting van de lezing kunt u hier nog eens teruglezen. Samenvatting lezing Water en Brood.

Geneesmiddel of voeding: waar ligt meer gezondheidswinst (mei 2014)

Lezing van Jos Timmer, apotheker en eigenaar Gezondheidswinkel Nuver: Geneesmiddel of voeding: waar ligt meer gezondheidswinst? Bijgaand artikel verscheen in de Regiokrant in april 2014: Geneesmiddel of voeding: waar ligt meer gezondheidswinst? Het verslag van de lezing vindt u hier: Verslag lezing

Hormonen en voeding (april 2014)

Lezing van Mireille Wijchers, natuurdietist van praktijk Voedgoed: Hormonen & voeding

De beste dokter staat in de keuken (jan/febr 2014)
Voeding: ons beste medicijn (sept/okt 2013)

Lezing van Rineke Dijkinga, orthomoleculair en natuurgeneeskundig therapeut en auteur van de boeken Weten van (H)eerlijk eten 1 en 2: De beste dokter staat in de keuken <h/3>Sept/okt 2013 Lezing van Nan Hendriks, natuurgeneeskundig huisarts: Voeding is ons beste medicijn