Minder medicijnen, hoe doe je dat?

Wilt u weten hoe u zich beter kunt voelen terwijl u medicijnen moet nemen? Hebt u veel bijwerkingen, of wilt u eigenlijk minder medicijnen gaan slikken, maar weet u niet waar u moet beginnen?

Weinig mensen weten dat het mogelijk is om op een verantwoordelijke manier de effecten van bijwerkingen te verminderen, en zelfs het slikken van medicijnen te verminderen, met het gebruik van natuurlijke (voedings)producten. Het zijn soms hele simpele, kleine aanpassingen die grote effecten hebben.

Zoals de thee die er voor zorgde dat mevrouw De Wit eindelijk geen last meer had van vastzittend slijm, waardoor ze kon stoppen met haar medicijn. Of het natuurlijke poeder dat er voor zorgde dat Charlotte geen last meer had van een opgeblazen gevoel, een bijwerking van haar medicijnen.

Gezondheidswinkel Nuver organiseert op 3 april een lezing en paneldiscussie, waarin we gaan bespreken wat voor effecten medicijnen op de lange duur hebben, hoe u minder last kunt hebben van bijwerkingen zonder het effect van de medicijnen te verminderen en wat de mogelijkheden zijn om met medicijnen te minderen.

Medicijnen onderdrukken vaak alleen symptomen, de oorzaak van het probleem wordt niet opgelost. Zeker op lange termijn is het beter voor uw gezondheid om minder medicijnen te slikken. Uw lichaam kan dan weer een natuurlijke balans vinden, wat met het slikken van medicijnen niet mogelijk is. De bijwerkingen van medicijnen worden te vaak geaccepteerd als onvermijdelijk, maar kunnen op lange termijn uw gezondheid flink aantasten. Dat is waarom Nuver, door middel van deze lezing, u op weg wil helpen om uw gezondheid te verbeteren en uw lichaam weer in balans te brengen op een veilige, zorgvuldige manier.

De lezing en paneldiscussie wordt georganiseerd met medewerking van twee artsen (Jan Knegt en Nan Hendriks), een natuurdiëtist (Mireille Wijchers), een apotheker (Jos Timmer) en een onderzoeker (Paulien Timmer) om u alle informatie te geven die u nodig heeft, en al uw vragen te kunnen beantwoorden.

In de lezing en paneldiscussie komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Concrete handvatten om zelf je gezondheid te verbeteren met minder medicijnen
  • Mogelijke risico’s van het minderen van medicijnen, en hoe je dit zo veilig mogelijk kunt doen
  • Hoe kun je het minderen van medicijnen afstemmen met je huisarts of specialist

Aanmelden De lezing vindt plaats op maandag 3 april as. in Wijkcentrum De Schakel, Rijksweg 15 Groningen (Oosterhogebrug). Aanvang van de lezing is 19.30 uur. Kosten voor de lezing zijn € 5,=. Aanmelden kan via info@nuvergroningen.nl, telefonisch op 050 3080429 of bij ons in de winkel.