Beter voelen – Uw kind

Merkt u dat uw kind vaak moeite heeft zich te concentreren? Heeft uw kind last van buikpijn, of huidproblemen? Wilt u uw kind helpen zich energieker te voelen, of juist rustiger? Het kan, en het is makkelijker dan u denkt.

Voeding speelt een enorme rol in hoe we ons voelen. We zijn ons er vaak wel van bewust dat de juiste voeding veel kan doen aan bijvoorbeeld overgewicht, maar eigenlijk is gezonde voeding een heel goed medicijn bij een groot scala aan gezondheidsklachten. Kinderen hebben over het algemeen andere voedingsstoffen nodig dan volwassenen, omdat ze nog aan het groeien en ontwikkelen zijn. Daarnaast voelen ze vaak zelf nog niet zo goed aan welke voeding ze wel of niet helpt. Ze hebben uw hulp dus een beetje nodig. En uw kind helpen de juiste voeding binnen te krijgen kan een enorm verschil maken. Kinderen zijn gelukkiger, minder snel geïrriteerd, kunnen zich beter concentreren, halen hogere cijfers en zitten lekkerder in hun vel.

De juiste voeding hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn, lang te duren of heel veel te kosten. Als u kiest voor voeding in plaats van vulling dan maakt u al een grote stap. Veel producten in de supermarkt vullen het lichaam, maar voeden niet en helpen dus niet mee aan de opbouw van het lichaam. Wanneer u bij de lunch voor uw kind bijvoorbeeld kiest voor brood met een hoge voedingswaarde en beleg met betere suikers of betere vetten dan boekt u al veel winst. We kunnen ons goed voorstellen dat u geen tijd hebt. Het gezinsleven is al ontzettend druk, en u bent blij als u ’s ochtends de kinderen op tijd de deur uit hebt. U denkt liever niet te lang na over wat u uw kinderen meegeeft, en ziet het misschien niet zitten om heel veel tijd te besteden aan de voorbereiding van de lunchpakketjes. Dat snappen we, en wij denken er precies hetzelfde over. Gezonder eten moet zonder problemen in uw ochtendroutine passen.

Natuurlijk is elk kind uniek, en u wilt misschien weten wat u kunt doen aan de specifieke gezondheidsklachten van uw zoon of dochter. In dat geval kunt u altijd even langsgaan bij Gezondheidswinkel NUVER. U kunt bij NUVER terecht voor gezondere lunches, gezondere onbijt tips, gezondere koekjes, drop, snoep of chocolaatjes. Deze hebben minder suiker, en meer gezonde voedingsstoffen. Net zo lekker, maar simpelweg gezonder.