Gezonder eten

Welke gezondere alternatieven zijn er? Makkelijk en snel!

Betere suiker

Wat als gezonder eten kan beginnen met het laten staan van één voedingsproduct? Stel je voor dat je meer energie krijgt, een paar kilo kunt afvallen, minder stress hebt en minder darmklachten allemaal door één kleine wijziging in je dieet. lees meer>>

Beter zout

Als het over ongezond eten gaat, hebben we het vaak over (geraffineerde) suiker en (slechte) vetten. Terecht, maar één klein potje dat bij iedereen in de keukenkast staat, wordt vaak vergeten: zout. lees meer>>

Beter brood

Vanaf 1 november verkoopt Gezondheidswinkel Nuver biologisch brood en banket verkopen. Dit doen wij naast het bestaande assortiment houdbare biologische voedingsmiddelen. Wij noemen het ‘beter’ brood:
lees meer>>

Chlorella

Chlorella is een zoetwater alg. Samen met Spirulina, een zoutwater alg, wordt Chlorella gezien als een groene powercombo. Chlorella lijkt namelijk een heleboel gezondheidskwaliteiten te hebben. lees meer>>

Peulvruchten / bonen

Steeds vaker duiken in kookbladen recepten op, waarin peulvruchten de hoofdrol spelen. En echt niet alleen omdat ze zo goedkoop zijn. Al die aandacht is geen overbodige luxe, want we eten in Nederland mondjesmaat peulvruchten, zoals bonen, kapucijners en linzen. lees meer >>

Hennepzaadolie

Hennepzaadolie helpt het lichaam van mens en dier in goede balans te houden. Hennepzaadolie wordt gewonnen uit de zaden van de hennepplant en is dus niet hetzelfde als hasj-/wietolie, of medicinale wiet olie en CBD olie. lees meer >>

Kurkuma

Kurkuma (geelwortel, koenjit) is een smaakvol kruid uit de Aziatische keuken. In de Indiase en Chinese geneeskunde wordt geelwortel tegen veel kwalen en ziektes ingezet, waarbij ontsteking een rol speelt. lees meer >>